Krmiči holubů, nebo šedí panteři?

Naše videa

Za císaře pána

Ako sa varia halušky

Co vidím z okna ložnice

Dolina


Chvilka poezie

  • english

Čokoládový dort z kyselého zelí

Úvodní stránka » Čokoládový dort z kyselého zelí

Když mi Jindra řekla, že slyšela o dortu z kyselého zelí, myslel jsem si, že žertuje. Sladkokyselý dort?
S překvapením jsem skoro okamžitě našel recept na SauerkrautRecipes.com.

Dort byl báječný. Byl lehký, vlhký a určitě ne kyselý. Kyselé zelí z něho nějak úplně zmizelo.

Suroviny:
3/4 hrnku kyselého zelí zbavit vody procezením a vymačkat
1 1/2 hrnku cukru
1/2 hrnku másla
3 vejce
1 lžička vanilky
2 hrnky mouky na pečení
1 lžička prášku na pečení
1/2 lžičky jedlé sody
1 hrnek vody
1/2 hrnku kakaového, neslazeného prášku

Trouba se předehřeje na 176ºC.

Postup:
Všechny suché ingredience se smíchají a prosejí. Máslo, cukr a vanilka se utřou v míse. Vejce se ušlehají každé zvlášť. Postupně se přidávají do směsi suché ingredience a voda za stálého tření. Potom se přidá na kousky rozkrájené zelí a hmota se vyleje na vymaštěný pekáč anebo do formy. Peče se 30 – 40 minut až je těsto hotové. Po upečení se dá dort do lednice vychladnout.

Milan Kaluš – Nové Mexiko, USA

Komentáře

  1. Dort jsme udělali – se smíšenými pocity – a byl opravdu vynikající. Pro konzervativní povahy by možná šlo zelí nahradit strouhanými jablky.

  2. určite ho vyskúšam

  3. Právě jsem dopekla. Je to skutečně vynikající záležitost – vláčný čokoládový dort. Po nějaké kyselosti ani stopa. Výborný je se šlehačkou:-)